• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Dek Pharma Steroid Sipariş

Dek Pharma Steroid Sipariş

Bandajlar

Destek bandajları: İstenilen stabilite derecesine göre farklı tipte destekleyici bandajlar kullanılır.

Elastik bandajlar: Yaralı bölgeye yerleştirilen gazlı bez, ped veya buz pedlerini desteklemek ve akut yaralanmalarda bölgeye baskı uygulamak için kullanılır. Dek Pharma Steroid Sipariş Ayak bileği burkulmaları gibi. Esnektir ve kullanımdan sonra esneyebilir, bu da onu uzun süreli kullanım için dezavantajlı hale getirir. Ancak yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir olması avantajlıdır.

Adhesiv Elastik Bandaj: Sert ve esnek yapısı ve yapışkanlık özelliği güçlü bir destek işlevi sağlar. Özellikle diz, ayak bileği ve bilek yaralanmalarında faydalıdır. Yapışkanlı elastik bandajlar da önleyici destek olarak kullanılır. Dezavantajları, yeniden kullanılamamasıdır.

Alçı: Tam hareketsizlik gerektiren yaralanmalarda kullanılır.

Bantlama: Bantlama, spor dünyasında sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Sporcular genellikle uzun süre iyileşme gerektiren kas, tendon ve bağ yaralanmalarıyla karşı karşıyadır. İyileşme döneminde spor faaliyetlerinden kaçınılmalı ve tamamen iyileşmeden spora geri dönülmemelidir. İlk dinlenmeden sonra, yaralanmanın türüne ve ciddiyetine bağlı olarak rehabilitasyon başlar ve belirli bir süre devam eder. Kural olarak, bir kas veya Dek Pharma Steroid Sipariş tendonun tam güç ve hareket kabiliyetine kavuşması uzun zaman alır. Yeni iyileşmiş bir yaralanma, yeni bir yaralanmaya duyarlıdır ve eğitime erken başlanırsa veya aşırı yüklenirse kolayca tekrarlayabilir. Böyle bir durumun meydana gelmesi bandajlama gibi destekleyici yöntemler ile azaltılabilir.

Bandajlamanın temel amacı, zayıf bir bölgeyi işlevini sınırlamadan, ancak yaralanan bölgedeki stresi artıran hareketleri engelleyerek desteklemektir.


Uygulama Amaçları

1. Akut yaralanmalar: Akut yaralanmalarda bandajlama risklidir çünkü kanama ve şişlik olan bölgeye aşırı basınç uygulamak dolaşımı ciddi şekilde bozabilir. Akut bir yaralanmanın bandajlanması gerekiyorsa, bu bir doktor tarafından yapılmalı ve bir elastik bant kullanılmalıdır. Bandaj yapılmadan önce dikkatli bir muayene yapılmalı, özellikle stabilitesi kontrol edilmeli, total yırtık belirtisi varsa bandaj yapılmamalıdır. Akut bir yaralanmayı bandajlamak, sporcunun yanlış bir güvenlik duygusu hissetmesine neden olarak spora dönüşü teşvik eder ve bu da yaralanmanın şiddetini artırabilir.


2. Koruyucu Bandajlama: Bazı görüşlere göre sağlıklı ayak bileği bandajı mekanik kuvvetleri değiştirerek diz yaralanma sıklığını artırır. Ancak araştırmalar bunun böyle Dek Pharma Steroid Sipariş olmadığını ve ayak bileği bağ yaralanmalarını azalttığını gösteriyor. Özellikle futbol, ​​voleybol, hentbol gibi ayak bileğinin ağır travmaya maruz kaldığı sporlarda.


3. Rehabilitasyon sırasında bandajlama: Bandajlama en çok ameliyat veya tıbbi tedavi sonrası rehabilitasyon sürecinde yararlıdır. Sporcular arasında bir yaralanmadan sonra spora dönmek için bandaj kullanmak çok yaygındır, ancak faydası tam olarak kanıtlanmamıştır. Yapılan araştırmalar bandagelaminin diz ekleminin stabilitesini sağlamada önemli bir etkisi olmadığını, ilk 5 dakika sonra etkisini yitirdiğini gösteriyor.


Bandajın Riskleri

Bazı durumlarda, bandajlama, akut yaralanmalar gibi dolaşımı engelleyebilir.


Uzun süre kullanıldığında ciltte tahriş oluşabilir. Tahriş, bir haftadan daha kısa sürede ortaya çıkmaz, ancak genel bir kural olarak, bandajlamaya her seferinde birkaç saatten fazla devam edilmemelidir. Bu süreden daha uzun süre bandaj yapılması gerekiyorsa, bandaj ile cilt arasına koruyucu örtü konulmalıdır.


Bandajlar mekanik, kimyasal nedenlerden veya alerjilerden dolayı tahrişe neden olabilir ve terleme, kaşıntı ve bakteriyel enfeksiyon nedeniyle tahrişin şiddeti artabilir.


Pratik İpuçları:

Bandajlama tekniğini öğrendikten sonra deneyimle pratiklik kazanılabilir.

Bölgedeki kıllar tıraş edilmelidir. Deride yara veya enfeksiyon varsa iyileşene kadar beklenmelidir.

Bandajlanacak bölge temizlenmelidir çünkü ter veya yağ bandajın yapışmasını ve yerinde kalmasını engeller. Yapışkan bir sprey de kullanılabilir.

Dolaşımı bozabileceği için şişmiş eklem çevresine dairesel olarak bandaj uygulanmamalıdır.

Prensip olarak, bandaj yaralı bölgenin üzerinden başlamalı, yaralı bölgenin üzerinde şekillenmeli ve yaralı bölgenin altında sona ermelidir.

Bandaj yapılırken kabarma ve cilt tahrişini artırdığı için kıvrımlardan kaçınılmalıdır.

Bandaj dikkatlice çıkarılmalıdır. Bandaj rahatsızlık veriyorsa çıkarılmalı ve tekrar sarılmalıdır.