• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

En İyi Protein Tozu Hangisidir? Protein Tozu Tavsiyeleri

En İyi Protein Tozu Hangisidir? Protein Tozu Tavsiyeleri

Bu yazımızda hangi protein tozunun en iyisi, hangisinin protein olmaması, ne kadar proteine ​​ihtiyacımız var, hangi protein markalarının en iyisi olduğundan bahsedeceğiz.


Protein nedir?


Protein: Karbon, hidrojen, oksijen ve nitrojenden oluşan organik bileşenler.

Proteinleri diğer makrolardan (karbonhidratlar ve yağlar) ayıran azottur.

Saf şeker ve yağ dışında hemen hemen tüm yiyecekler protein içerir.


Ne kadar proteine ​​ihtiyacımız var?


Ne kadar proteine ​​ihtiyacınız olduğu, hangi sporu oynadığınıza ve hedeflerinize bağlıdır.

Bir vücut geliştiriciyseniz, protein gereksinimleri çok daha yüksektir. Çünkü amaç kas kütlesini artırmaktır (hipertrofi)



 

Tipik olarak, günlük protein gereksinimi kg başına gram su olarak ifade edilir.


Ben bu hesaplamaların destekçisi değilim. Çünkü aynı ağırlıkta olmalarına rağmen farklı kas oranlarına sahip olabilirler.


Ben onu yağsız vücut kütlesini hesaplarken kullanmaktan yanayım. (LBM) Yağsız vücut kütlesi su demektir: vücuttaki yağ hariç her şey. Kaslar, kemikler, iç organlar. Yağ oranı ne kadar yüksekse, sadece kg başına hesaplama hatası o kadar yüksek olur.


Örnek: 100 kg olan bir kişi, 10 kg yağ miktarında% 10 yağa sahiptir. Kuru vücut ağırlığı 90 kg.


Öte yandan 100 kg% 30 yağlı bir kişide toplam 30 kg yağ vardır. Yağsız vücut ağırlığı. Bu 70 kg.


Bu iki kişiyi sadece kilogram başına sayarsak, her ikisi de 100 kg x 2 g = 200 gram protein almalıdır.


Ancak iki kişi arasındaki yağsız vücut kütlesi farkı 20 kg'dır. Hesaplamalarınızda yağsız vücut kütlesi kullanmanızı tavsiye ederim. (LBM) Ortalama yağ oranı çıkarılabilir ve kalan sayı 2,5 - 3 ile çarpılabilir.


Örnek: 100 kg'da% 10 yağ: zayıf vücut 90 kg

90kg x 2.5g = 225g protein.


100 kg'da% 30 yağ: yağsız vücut 70 kg

75 kg x 2.5 g = 175 g protein


Her ikisinin de 100 gram ihtiyacı varken, birinin 225 gram, diğerinin 175 gram olması gerekiyor. 50 gram protein farkı var.


Mantıklı. Çünkü vücuttaki yağ hücrelerinin proteine ​​ihtiyacı yoktur. Bu nedenle hesaplama yapılırken vücuttaki yağ miktarı hesaptan düşülmelidir.


Artık bu bilgiyi öğrendiğimize göre, protein tozlarının ne olduğundan bahsedelim.


Weider Premium Whey Protein Tozu



 



Weider Premium Whey Protein Tozu

Sektörde öncü olan Weider markası fiyatının kalbinde yer almasa da her zaman olumlu geri dönüşler ve övgüler vardır. Diğer protein tozlarına göre biraz daha pahalıdır, ancak faydaları için önerilebilecek bir protein tozudur. % 20 izole protein ve% 60 konsantre proteinden oluşan ürün, BCAA'lar ve glutamin bakımından yüksektir. Weider Premium Neden Protein Ölçeği (30 gr) 23 gr protein, 3.1 gr karbonhidrat, 1.1 gr lif, 1.6 gr yağ içerir. Ek olarak, bir porsiyon 2000 mg glutamin içerir.


Muscletech Iso Zero İzole Protein



 


Muscletech Iso Zero İzole Protein

Sektörün önde gelen protein üreticilerinden Musletech, profesyonel vücut geliştiricilerin tercih ettiği bir üründür. Bu ürünün bazı özellikleri diğer protein tozlarından farklı olduğu için öndedir. Bu özelliklerden biri, porsiyon başına% 80 proteindir. Bir kaşık, bir porsiyon olarak sayılır ve bir porsiyon (32 gram) 25 gram protein, 1.5 gram karbonhidrat, 120 mg kalsiyum, 135 mg sodyum ve sindirim enzimleri içerir. Sıkı diyet uygulayan kişiler için oldukça uygun olan ürün, yağ ve şeker içermez.


En yüksek peynir altı suyu altın standardı



Matrix Hardline Whey 3

Hem kalite hem de fiyat açısından bir protein tozu önermek gerekirse, Optimum önce gelir. Çünkü BCAA molekülleri ve içerdiği çeşitli amino asitler sayesinde bu ürünü fiyat olarak en üst sıralara taşımaktadır. Bir porsiyon (30 gram) 23.9 gr protein, 1.2 gr şeker, 0.6 gr lif ve 1.1 gr yağ içerir. Peynir altı suyundan yapılmıştır ve hiçbir kimyasal katkı maddesi içermez, konsantre ve izole edilmiş protein içerir. Çilek, muz, çikolata, vanilya, kurabiye ve çilekli muz aromalarında mevcuttur.


Matrix Hardline Whey 3



Matrix Hardline Whey 3

Yerli ürünlerin diğer markalara göre sektörde yeni sayıldığı Hardline Origin Türkiye. Kısa sürede iyi bir yer edinen bu ürünün, ürettiği kaliteli içerik sayesinde adından söz ettirmeyi başardığı ve diğer markalara rakip olduğu söylenebilir. Whey 3 Matrix adlı bir ürün, 3 farklı yöntemle üretilen peynir altı suyu proteini sunar. Hidrolize, izole edilmiş ve konsantre protein tozları, vücudu beslemek için çeşitli süreler boyunca kanla karıştırılır. Bu üründeki üçünün kombinasyonu ona rekabette bir avantaj sağlar. Ölçeği biraz küçük olduğundan, iki ölçek bir porsiyon olarak sayılır. Bir porsiyon (44 gram) 35.3 gram protein, 2.4 gram yağ, 2.6 gram karbonhidrat içerir. Tatlandırıcı olarak aspartam kullanmayan bir ürün çikolata, çilek ve salep aromalarına sahiptir. Çilek ve salep aromalı yemeklerin porsiyon başına 38,3 gr protein içerdiğini ekliyoruz.