• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Genesis Meds Steroid Satışı

Genesis Meds Steroid Satışı

Yoğun bir antrenmandan sonra yaşadığınız kas ağrısına neyin iyi geldiğini düşünüyorsanız bu 5 öneriye göz atmanızı tavsiye ederiz.


Spor salonunda yoğun bir egzersiz yaptıktan sonra kendinizi çok iyi hissetmenize rağmen, ertesi gün çılgın kas ağrısıyla uyanabilirsiniz. Bu kas ağrılarını hafifletmek için antrenman sonrası alacağınız küçük önlemler ile ağrının şiddetini azaltabilirsiniz.


vişne suyu


1) Kiraz Suyu


2010 yılında Scandinavian Journal of Sports Science and Drugs'da yayınlanan bir çalışmada, antrenmandan sonra içtiğiniz vişne suyunun, vişnede bulunan antosiyanin adı verilen antioksidan içeriğinin iltihabı azalttığı ve kas ağrısını azalttığı belirtiliyor. Ağrı ve iltihabı azaltmak için antrenman günlerinde vişne suyu içebilirsiniz.


 


Kahve


2) Kahve


Araştırmalar, antrenmandan önce içilen kahvenin içerdiği kafein nedeniyle kas ağrısını ve yorgunluğu yarı yarıya azalttığını gösteriyor. Çok satan "Yaşam İçin Doğru Yiyin" kitaplarının yazarı Ann Kulze, antrenmandan önce içilen 2 fincan kahvenin dayanıklılığı artırdığını söylüyor.


 


buz


3) Buz Sıkıştırma


Antrenmandan sonra küveti sıcak suyla doldurma ve içine girme şansınız yoksa, kas ağrısını azaltmak için bir buz torbası ile ağrılı bölgeyi sıkıştırmak için bir buz torbası kullanabilirsiniz. “Kriyoterapi” olarak adlandırılan bu bölgesel soğuk terapi yöntemi, tüm vücudu rahatlatan ve kas ağrılarını azaltan sıcak bir banyoya kıyasla iyileşmeyi hızlandırır ve kas hasarını önler. Buz küplerini su geçirmez bir torbaya koyarak ve bu torbayı bir havluya sararak kas ağrısı olan bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz.


bengay çayı


4) Arnika Çayı


2007 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre öküz gözü, türk çiçeği veya yara otu olarak da bilinen Arnica bitkisinden yapılan çaylar, kremler veya jeller kas ağrılarına iyi gelir. Kas ağrısı olan bölgeye arnika bitkisi içeren kremler sürüldüğünde veya arnika bitkisinin kendisi eğitim sonrası normal çay şeklinde demlendiğinde kas ağrısını azaltır.


 


masaj


5) Masaj


Antrenman sonrası derin doku masajı, kaslara giden kan akışını arttırır ve kas ağrısına neden olan iltihaplı kimyasalların uzaklaştırılmasını hızlandırır. Önce ağrıyan bölgenin üstüne ve altına masaj yapılmalı, ardından ağrıyan bölgeye masaj yapılmalıdır. Ayrıca tenis topu ile ağrıyan bölgeye dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.