• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Kilo Vermeyi Engelleyen Hormon: Östrojen

Kilo Vermeyi Engelleyen Hormon: Östrojen

Kilo vermek ve bir şeyler elde etmek için her şeyi denediyseniz, östrojen baskınlığı bir sorun olabilir. Hormonlarınızı kontrol altında tutmak için basit değişiklikler yapabilirsiniz.


Bazen yağ yakmak imkansız görünüyor. Ağırlık kaldırın, temiz bir şekilde yiyin ve aynı kalın! Sadece yağ kaybetmiyorsunuz, aynı zamanda şişkinliğe ve düşük enerji seviyelerine de yatkınsınız. Bu gerçekten can sıkıcı!


Bunlardan herhangi biri size tanıdık geliyorsa, östrojen baskınlığı adı verilen bir durum olan östrojen hormonu aşırı yüklenmesiyle uğraşıyor olabilirsiniz. Endokrin (hormonal) sistem uzmanlarından östrojeni nasıl ele geçirebilecekleri ve fitness hedeflerimizi nasıl etkileyebilecekleri konusunda birçok görüş var. Bazılarınızı paylaşmak isterim.


Östrojenin faydaları nelerdir?

Seattle'daki Virginia Mason Tıp Merkezi'nde bir endokrinolog olan Dr. Paul Mistkowski, östrojen genellikle kadın bedeni ile ilişkilendirilse de, hem erkek hem de kadın bedeni tarafından gerekli olduğunu açıklıyor. Kadın vücudu için östrojen, sağlıklı bir üreme sistemi oluşturmaya ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur; erkekler için - ikincisi.


Mistkowski, "Aslında, tüm insanlar rutin olarak testosteronu kemik yapımı için östrojene dönüştürüyor" diyor.



 

Mükemmel noktada olduğunuzda, bu çok ihtiyaç duyulan hormon bizim lehimize çalışır. Ne yazık ki, çok fazla östrojen biriktirmek, modern yaşam tarzının diğer yüzü. Östrojen, stres ve sağlıksız beslenme, sigara ve aşırı alkol tüketimi gibi günlük normlardan, sindirim sorunları gibi olumsuz yaşam tarzı faktörlerinden elde edilebilir.


Östrojen baskınlığı nedir?

Ruiz-Pedai, "Östrojen baskınlığı, kadın cinsiyet hormonu olan çok fazla östrojen bir kişinin kan dolaşımında dolaşırken ortaya çıkar" diyor. "Hem erkeklerde hem de kadınlarda kilo alımı, su tutma, göğüs büyümesi [kadınlar ve erkekler için], yorgunluk, ruh hali değişimleri, yavaş metabolizma, aşırı karın yağı ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok istenmeyen belirtiye neden olabilir." ...



Östrojen baskınlığı

Bu yan etkiler kümesi göz önüne alındığında, kilo kaybı bir sorun olabilir. Ama hepsi bu kadar değil. Ruiz-Pedae, kontrolsüz östrojen baskınlığının prostat, rahim ve meme kanseri riski de dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ekliyor.


Östrojen baskınlığı vücut büyümesini etkiler mi?

Evet. Hormon seviyeleri istenilen aralıkta olmalı ve birbiriyle dengelenmelidir. Östrojen, özellikle zayıf ve kaslı bir vücut arayışımızda görmezden gelemeyeceğimiz bir hormondur.


"Östrojen dengesi, yağ kaybını sağlamak ve sürdürmek için çok önemlidir" diyor. "Bir dengesizlik, yağ yakma yeteneğinizi ve ayrıca kuru ve metabolik olarak aktif kas dokusunu koruyacaktır."



 


Östrojen seviyelerini düşürmenin doğal yolları var mı?

Çok fazla östrojen elde etmenin birçok yolu olduğundan, bu önemli hormonu kontrol etmek için yapabileceğiniz birçok şey vardır:


1. Plastik kapları cam veya çelikle değiştirin.

Doktor Ruiz-Pedae'ye göre plastik, östrojen seviyelerini olumsuz etkileyen BPA (ve diğer zararlı kimyasallar) içerir. Piyasada birçok BPA içermeyen ürün varken, risk almak ve cam kullanmak en iyisidir!



Cam kaplar kullanın

2. Karaciğer takviyeleri yiyin

Karaciğer vücuttan fazla östrojen ve toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu için diyetinizin sağlıklı karaciğer fonksiyonunu desteklediğinden emin olun.


Natüropati ve detoks uzmanı Kelly Milligan, karaciğer sağlığını iyileştirmek için yeşil yapraklı sebzeler, avokado, sarımsak, yeşil çay, pancar, limon ve limon gibi yiyecekleri önermektedir. Yeterli uyku (günde en az 7 saat) ayrıca sağlıklı karaciğer fonksiyonunu destekler.