• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Kür Esnasında Jinekomasti Neden Olur

Kür Esnasında Jinekomasti Neden Olur

Göğüs dokusunun şişmesine jinekomasti denmektedir. Genelde meme büyüme hormonları hem erkekler hem de kadınlarda bulunmaktadır. Ancak erkeklerde bu durum daha çok büyüme ve gelişme eğilimi göstermez. Fakat belli başlı bazı sebeplerden dolayı erkeklerde de yaşanabilmektedir.

Örneğin testosteron ve östrojen hormonlarının erkeklerde doğuştan gelen nedenlerle dengesiz olması, jinekomasti sebebini ortaya çıkmasındaki en önemli nedenler arasında yer alır. Aynı zamanda karaciğer ve böbrek hastalıkları sebebiyle de jinekomasti ortaya çıkar. Son dönemlerde ise güvenli olmayan yollardan kullanılan illegal ilaç ve anabolik steroid kullanımı bu soruna yol açmaktadır.


Jinekomasti Sorunu

Erkeklerde meydana gelen jinekomasti problemi, hayati bir önem taşıyan sorun değildir. Kozmetik açıdan erkeklerin istemediği bir görsel ortaya çıkarır ve utanma duygusu yaratır. Genelde düzenli olarak güvenilir yollardan elde edilen steroid ürünleri, jinekomasti sorunu yaratmaz.

İstisnai durumlar karşısında meydana gelen semptomlar, daha çok minimal oranda kalır. İlk başlarda bu durum pek fazla gözlenmez ancak zamanla göğüsün farklı noktalarında şişme ve meme uçlarında hassaslık oluşur. Bu durum seksüel açıdan gerçekleşmez ancak görsel açıdan kişiye rahatsızlık verebilir.


 Anabolik Steroid İle Jinekomasti Oluşumu

Genelde anabolik steroid ile birlikte jinekomasti olmasının temel sebebi, kişideki östrojen seviyesinin yüksek olmasından kaynaklıdır. Düzenli olarak steroid kullanan kişinin uzun vadede jinekomasti kendsiini bu şekilde gösterebilir. Ancak bu durum yüksek östrojen seviyesine sahip bireylerde 9 ile 12 ay sonunda fiziksel olarak ortaya çıkar. Bu konuda göğüs büyümesi tetikleyen diğer etmenler arasında alkol, eroin, amfetamin ürünleri ve marijuana gibi maddeler söz konusudur.


Jinekomasti Probleminin Tedavisi

Vücut hormon kitlesinde yüksek oranda östrojen bulunan kişiler, anabolik steroid kullanımı ile beraber uzun vadede jinekomasti problemi yaşayabilir. Ancak bu durum stereoid ürününün kesilmesiyle birlikte ortalama 3 ila 6 ay içerisinde meme bölgesinin yeniden eski haline gelmesine olanak vermektedir. Bu durum bazı erkeklerde küçük miktarlarda kalıcı etki yaratabilir.

Genelde doktora gitmeye gerek olmaz. Nitekim yaşanan sorun karşısında stereoid kullanımı bırakıldığı zaman birkaç ay içerisinde sorun kendiliğinden çözülür. Ancak devam ederse doktora görmekte fayda vardır. O yüzden mutlaka güvenilir yerlerden stereoid ürünleri alınmalı; kullanım öncesi östrojen ve testosteron hormon testinin yapılması önerilir