• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

MEDİVİA PHARMA Steroid Satışı

MEDİVİA PHARMA Steroid Satışı

Amino asit havuzu ve düzenleme


Besinlerle alınan proteinler sindirim sisteminden geçtikten sonra serbest amino asit haline gelirler, bunu yukarıda belirtmiştik. Serbest amino asit, kan dolaşım sistemi tarafından emilen amino asit anlamına gelir, bir adım sonra hücre içindeki depolara aktarılır. Vücuttaki amino asitlerin sadece% 0,05'i serbest formdadır.


Hücrelerin içindeki amino asit yoğunluğu kan dolaşım sisteminden çok daha yüksektir. Örneğin, glutamin kas hücrelerinde en yüksek konsantrasyona sahiptir. Serbest amino asitlerin bileşimi de bulundukları yere göre değişir. Ayrıca amino asit havuzunun bileşimi ve içindeki amino asitlerin yoğunluğu da ırka göre değişen verilerdir. Bu nedenle, insanlar için amino asitler, örneğin hayvanlar üzerinde yapılan deneylerden doğrudan sonuç çıkarmak mümkün değildir.


İskeletteki kas sistemi, her amino asit için en büyük depoyu oluşturur. Havuzdaki serbest amino asitlerin% 70-80'i kaslarda bulunur ve havuz dışındaki serbest amino asit oranı düşüktür. Hücreler ile havuz dışında bulunan serbest amino asitler arasındaki oranı tam olarak ölçmek mümkün değildir çünkü buna beslenme, yaş, cinsiyet, hastalıklar vb. Faktörler ile değişiklikler dahildir.


Protein "Cironuz"


Protein döngüsü, vücuttaki proteinlerin toplam doldurma / kullanma ve tüketme miktarı anlamına gelir. Normalde "kararlı durum" denen bir durum, yani kararlı ve dengeli bir amino asit oranı vardır çünkü vücut tarafından alınan aminoasit miktarı ile doldurma miktarı aynı tutulur.


Gelişmiş ülkelerde yaşayan yani erkek gibi yemek yiyen 70 kg ağırlığındaki bir kişi günde 100 gr protein alıyor. Ayrıca bağırsaktan salgılanan 70 gr protein vardır. Bu 170 gram proteinin 160 g'ı vücut tarafından emilir, geri kalanı dışkı yoluyla atılır.


Vücudun ortalama protein cirosu ("ciro") günde 300-400 g'dır. Günlük protein alımı ile devir arasındaki fark, protein metabolizmasında serbest bırakılan amino asitlerin kullanımına karşılık gelir. Nispeten yüksek protein devri temel olarak bağırsak dokusundaki hücrelerin yenilenmesi, kas metabolizması ve kırmızı kan hücreleri ve beyaz kan hücrelerinin oluşumundan kaynaklanmaktadır. Tabii ki beslenme durumu da bir faktör. Bu nedenle, düşük protein döngüsü, yetersiz beslenmenin bir işaretidir.


Amino asit metabolizması ve dengesi


Nitrojen metabolizması olarak da adlandırılan amino asit metabolizmasından kalan maddeler idrarla atılır. Vücut tarafından emilemeyen besinlerle alınan proteinler ve bağırsaktan salgılanan proteinlerin küçük bir kısmı da dışkı yoluyla vücudu terk eder. Ayrıca vücut cilt parçacıkları, saç, sperm ve adet kanı ile az miktarda protein kaybeder. İdrarda amino asitlerin% 80-85'i üre, geri kalanı ise kreatinin, amonyak ve idrar asidi olarak bulunur. Protein alımı azalırsa idrardaki üre miktarı azalır.