• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

NEDEN STEROİD KULLANILIR, STEROİD ZARARLI MI ?, STEROİDİN OLUMLU ETKİLERİ, STEROİDLERİN FAYDALARI

NEDEN STEROİD KULLANILIR, STEROİD ZARARLI MI ?, STEROİDİN OLUMLU ETKİLERİ, STEROİDLERİN FAYDALARI

Spor figürleriyle birlikte steroid kullanımını içeren skandallar yaygındır - sporcular, sağlıklarını, işlerini ve rekabette bir “avantaj” elde etme özgürlüklerini riske atacaklardır. Genellikle söz konusu olan büyük finansal kazançlar göz önüne alındığında, bu risk şaşırtıcı değildir. Performans arttırıcı ilaçların kullanımı genellikle gizlidir. Bu nedenle, anabolik steroidlerin sporcular üzerindeki etkilerini iyice araştıran bir çalışma nadirdir. Bununla birlikte, testosteron kas gücünü, vücut boyutunu ve iyileşme hızını artırır. Bununla birlikte, bu faydalar birçok kısa ve uzun vadeli riskle ilişkilidir.


KAS GÜCÜNDE ARTIŞ

Steroid kullanımının kas gücünü artırdığı bilimsel ve anekdottur. Rogerston vd. (2007) son zamanlarda yaptığı bir çalışmada performans arttırıcı ilaçların bu etkisini iyi açıklamıştır. Bu yazarlar, testosteronun en yaygın kullanılan (ve kötüye kullanılan) formu olan testosteron enantatın, sağlıklı deneklerde boy için olan basınç ve bisiklet performansını artırdığını göstermiştir. Önceki araştırmalar, bu tür etkilerin genellikle 6 ila 12 haftalık tedavide elde edildiğini, ancak bu araştırmacıların 3 hafta içinde önemli etkilerinin olduğunu göstermiştir. Bu şaşırtıcı sonuçlar, steroid kullanımının kas gücünü hızla artırabildiğini göstermektedir.


ARTTIRILMIŞ VÜCUT BOYUTU

Rogerston ve arkadaşları tarafından yapılan çalışma, steroid kullanımının vücut boyutunu artırdığını da gösterdi. Aslında, bu bulguyu destekleyecek çok sayıda araştırma var. Giorgi ve arkadaşları tarafından iyi yürütülen bir deney. (2009) bu tür çalışmaları sembolize etmektedir. Son yazarlar, testosteron enantatın sağlıklı kilo antrenörleri üzerindeki etkilerini test ettiler. Testosteron, vücut ağırlığını, pazı çevresini ve kuadriseps çevresini önemli ölçüde artırdı. Bu çalışma aynı zamanda abdominal "kompresyon" da bir artış bulmuştur. Bununla birlikte, çoğu çalışma steroid kullanımının yağ azaltma etkisini göstermediğinden sonuç alışılmadık bir durumdur (Hartgens & Kuipers, 2004).


ARTAN İYİLEŞME ORANI

Steroidlerin bir başka belgelenmiş etkisi, iyileşme oranı üzerindeki olumlu etkileridir. Barry Bonds, Mark McGuire ve Roger Clemens gibi profesyonel sporcuları içeren son steroid skandalları, iyileşmeyi hızlandırmak için performans arttırıcı ilaçların tekrar tekrar kullanılmasını içeriyor. Ne yazık ki, sağlıklı bireylerde bu etkileri test eden çok az çalışma var. Bununla birlikte, yanıklar ve yaralanmalar dahil olmak üzere "travma" konularında harika bir steroid topluluğu vardır. Örneğin, Miller ve Btaiche (2009) tarafından yapılan yakın tarihli bir çalışma, oksandrolonun (testosteronun sentetik bir türevi) şiddetli termal yaralanmaları olan hastalarda yağsız vücut kütlesini, kas gücünü ve vücut ağırlığını artırdığını bulmuştur.


ARTAN STEROİD RİSKİ

Steroidlerin faydalarını, kullanımları ile ilişkili risklerden bahsetmeden açıklamak sorumsuzluktur. Hartgens ve Kuipers (2004), performans arttırıcı ilaçların hem olumlu hem de olumsuz etkilerini steroid literatürünün mükemmel bir incelemesinde sunmaktadır. Bu yazarlar, testosteron kullanımının istenmeyen libido ve saldırganlığın yanı sıra akne ve saç dökülmesini artırdığını belirtmişlerdir. Performans artırıcı ilaçlar da kullanımları sırasında (ve aylar sonra) iç hormonal ortamı değiştirir. Ama en önemlisi, anabolik steroidlerin istenmeyen kalp etkileri. Eksojen testosteron istirahat kan basıncını yükseltir ve "iyi" kolesterol seviyesini düşürür. Ek olarak, steroidler kalbin yapısını ve işlevini değiştirir.