• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Protei̇n Tozu Steroi̇dleri̇n Yeri̇ne Geçer Mi̇ ?

Protei̇n Tozu Steroi̇dleri̇n Yeri̇ne Geçer Mi̇ ?

Sık sık insanların “supplementler” ve “steroidler” hakkında konuştuğunu duyarız. “Protein tozlarının steroid içerdikleri için sağlığa zararlı” olduklarını söyleyen bir çok insan vardır.

Fakat insanlar, anabolik steroidlerin ve supplement takviyelerinin ne olduğunu gerçekten anlıyorlar mı? Cevap hayır. Toplumun büyük kesimi, supplement takviyeleri ve anabolik steroidlerin kullanımından  hâlâ habersizdir.

ANABOLİK STEROİDLER VE SUPPLEMENT İFADELERİ NELERDİR?

Anabolik Steroidler: Anabolik steroidler erkek  hormonuna benzer sentetik (insan yapımı) maddelerdir, testosteron. “Anabolik” terimi “büyüme” anlamına gelir. Burada, kas kütlesi büyümesini ifade eder. Steroidler, kas kütlesi ve fiziksel şiddette artışa neden olan performans arttırıcı maddelerdir. Anabolik steroidlerin bazı yaygın örnekleri arasında Androstenedione, Dehydrochloromethyltestosterone (Turinabol), Methandienone (Dianabol), Methyltestosterone (Android), Nandrolone (Durabolin), Oxandrolone (Oxandrin), Oxymetholone (Anadrol), Stanozolol (Winstrol) bulunur.

Supplement İfadeleri: Supplement takviyesi, oral yoldan tüketilen ve diyet takviyesine yönelik besin öğeleri içeren bir üründür. Supplement takviyeleri, amino asitler, vitaminler, mineraller, şifalı bitkiler veya diğer bitkisel içerikleri (tütün hariç), enzimler ve metabolitler (glukozamin, kreatin, alfa-lipoik asit, Koenzim Q10) gibi maddeleri içerebilir.

Supplement takviyeleri, özütler veya konsantreler olabilir tabletler, kapsüller, yumuşak jeller, jelkapslar, sıvılar ve tozlar halinde bulunabilir. Beslenme çubukları şeklinde de bulunurlar.

Supplement takviyeleri yiyecek veya uyuşturucu olarak sınıflandırılamaz ve bu nedenle FDA tarafından düzenlenmez. Supplement takviyeleri, 1994 yılında ABD’de geçirilen DSHEA (Diyet İlave ve Sağlık Eğitim Yasası) kapsamında düzenlenmiştir. Diyet veya beslenme takviyelerini “besin, formülasyon veya uyuşturucusuz veya doğal olan bazı bileşikler” olarak tanımlar.

Anabolik steroidlerin kullanımı ve kötüye kullanılması: Anabolik steroidler dokulardaki büyümeyi, özellikle de kemik ve kasları uyarır. Ayrıca RBC üretimini arttırırlar (Kırmızı Kan Hücreler). Anabolik steroidler oral yoldan alınabilir, enjekte edilebilir veya harici olarak kullanılır. Anabolik steroidler erkeklerdeki ertelenmiş ergenlik, erkeklerde cinsel işlev bozukluğu, kadınlarda meme kanseri, HIV’de kilo kaybı, osteoporoz, anemi, endometriozis ve hormonal dengesizliği içeren diğer durumlar gibi birçok tıbbi sorunun tedavisinde kullanılır.

Şimdi, anabolik steroidler de büyük oranda istismar edilmektedir. Bazı sporcular, kas kütlesi oluşturmak, dayanıklılığı arttırmak ve performansı artırmak için anabolik steroidleri kötüye kullanabilir. Anabolik steroidler vücutta normal seviyelerin ötesinde testosterona dönüştürülür. Bu, kas kütlesinde dramatik artış (Greater Anabolizma), Organ hasarı (Karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, kalp hastalığı), iktidarsızlık, jinekomasti (anormal meme büyümesine neden olan artmış östrojen düzeyleri nedeniyle göğüste yağ depolanması) gibi ciddi yan etkilere neden olur erkeklerde aşırı sivilce, saç dökülmesi, yağlı cilt, bodur büyüme ve yükseklik, testislerin küçültülmesi, azoospermi (semende sperm yokluğu), kadınlarda adet düzensizlikleri, aşırı yüz veya vücut kılları ve kadınlarda daha derin ses, sinirlilik, depresyon veya intihar eğilimleri, yüksek tansiyon, kolesterol ve diğer kan lipidlerindeki değişiklikler, steril olmayan enjeksiyonların kullanımına bağlı viral ve bakteriyel enfeksiyon riski.

Anabolik steroidler de bağımlılık yapıcıdır. Kullanıcıyı ve istismar eden kişiyi fiziksel ve psikolojik olarak onlara bağımlı kılar.

Supplement takviyelerinin kullanımı ve faydaları: Beslenme ve beslenme takviyeleri, basit bir deyişle, konsantre formdaki gıdalardır. Beslenme yetersizliği birçok hastalığın temel sebebidir. Günümüzde kronik hastalıklar yüksektir ve çok daha erken bir çağda çarpıcı insanlardır. Hava ve su kirliliği, tarımsal uygulamalardaki kimyasal gübrelerin ve böcek öldürücülerin aşırı kullanımı, genetik olarak tasarlanmış tohumlar ve topraktaki besin madde içeriği, piyasadaki mevcut meyve ve sebzelerin zayıf besin kalitesinden sorumludur.

Kimler supplement takviyeleri almaya ihtiyaç duyar? Supplement takviyeleri hepimiz tarafından tüketilecek kadar güvenlidir. Bunlar, bağışıklık sistemimizi kurmamıza yardımcı olan, bizi çeşitli hastalıklardan uzak tutan konsantre gıdalardır.

Günümüzün hızlı tempolu yaşamları, fast food kültürü, artan stres seviyeleri, meyve ve sebzelerin kalitesinin bozulması, herkesin ve her birimiz için optimum sağlık elde etmek için supplement takviyelerine yönelmenin tüm nedenidir. Yoğun egzersiz rejimlerine, spor tutkunlarına, sporculara ve yarışmacı vücut geliştiricilerine sahip olan insanlar, vücutlarındaki aşınma ve yıpranmayı onarmak için, sağlıklı kas kütlelerini büyütmek ve korumak için, işlevselliğini geliştirmek ve vücudun dokunulmazlığını iyileştirmek için supplement takviyelerine ihtiyaç duyan kişilerdir. Ayrıca, Vejetaryenlik ve veganizm bazen eksiksiz proteinler (tüm temel amino asitlerle birlikte) ve B12 vitamini gibi besin maddelerini almakta zorluk çekmektedir.

Ancak, sadece onları almak uğruna supplement takviyeleri tüketmek doğru değil. Doğal maddeler bile, özellikle yüksek dozlarda alındığında, istenmeyen yan etkilere neden olabilir. Daha sağlıklı bedenler oluşturmaya çalışan başka şeyler de var. Aktif bir yaşam tarzına (yeterli egzersiz), sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak ve olumlu bir zihin halini sürdürmekle meşguller. Sonunda, hepsi beden, zihin ve ruh bağlantısı için kaynar.

Anabolik Steroidler ve Supplement Takviyeleri arasındaki karışıklık: Takviyelerin anabolik steroid içerebileceğine dair genel bir korku vardır. Halkın ve medya arasındaki cehalet nedeniyle, insanlar supplement takviyelerini anabolik steroidlerle kolayca karıştırır. Anabolik steroidler, vücuttaki testosteron seviyelerini anormal bir şekilde arttıran ilaçlardır, supplement veya beslenme takviyeleri, proteinler, karbonhidratlar, omega 3 yağ asitleri gibi doğal olarak bulunan gıda besinlerinin konsantre formlarıdır. Anabolik steroid kullanımı Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından yasaklanmıştır. ).

Sonuçta Anabolik Steroidler ve Supplement Takviyesi ayrı dünyalardır.